Over ons

equilibrio is een professioneel trainingscentrum en organiseert lezingen, cursussen en seminaries die erop gericht zijn het contact met anderen te optimaliseren.

We organiseren trainingen, workshops en coaching waarin verbinding en samenwerking centraal staan.

Je leert om vanuit het samenspel van je hart, je verstand en je daadkracht evenwichtige beslissingen te nemen. Je ontdekt hoe authentiek en bezielend met anderen samen te werken en samen te leven.

Een jaartraining Mindfulness in de dialoog : 30 avonden of namiddagen

Doorlopende trainingen
verderzetting basistraining

Korte trainingen
Partnerschap in praktijk : 10 avonden
Constructief omgaan met roddelen
Ouders: leer gezond ruzie maken
Mindfull pubers opvoeden
Scheiden op een kindvriendelijke manier

Lezingen
Bekijk geplande lezingen

Coaching- psychotherapie

Geneviève Cooreman

Geneviève Cooreman soul coach, coach authentiek leiderschap en TaPas coach, spreker en schrijver.

Mensen fascineren mij in hun levensloop en zoektocht naar hun ware zelf. Ook word ik innerlijk gedreven om wegen te zoeken naar een menswaardigere samenleving.

Ik heb veel mensen ontmoet in verschillende culturen. De verschillen in hun visies op het leven fascineerden mij. Ik zag anderen worstelen met deze verschillen. Dit heeft mij aangezet om op zoek te gaan naar de innerlijke dynamiek van de mens en naar wegen om elkaar te vinden. Ik heb zo’n diepe vreugde gekend in echte ontmoetingen dat ik mij geroepen voelde om anderen te coachen tot gelijkaardige ervaringen. Mij afstemmen op mensen en, in het contact met hen, op zoek gaan naar wat zij nodig hebben om verder te evolueren, is mijn passie.

Al meer dan 25 jaar luister ik in mijn praktijk aandachtig naar mensen. Op basis van alle verhalen die mij toevertrouwd zijn, ben ik gaan kijken naar de basisvaardigheden die nodig zijn om een echt authentiek contact mogelijk te maken, met jezelf en met anderen.

Getuigenis Niet enkel binnen, maar ook buiten de cursus, geeft deze vorm van geweldloze communicatie ons een meerwaarde in het leven. Ook in het sociale leven, onze werkkring en onze partnerrelatie heeft deze training ons al veel geholpen om meer inzicht te krijgen. Dit geeft vooral innerlijke rust.
Wat ik hierbij voel, is eerbied en dankbaarheid. Eerbied, omdat we door met ons hart te leren luisteren, dikwijls beter begrijpen welke gevoelens er achter bepaalde woorden schuilgaan bij onszelf en bij de ander. Dankbaarheid omdat deze vorm van communiceren ons helpt om écht in contact te komen met onszelf en de ander.


Dit resulteerde in een jaartraining: Mindfulness in de dialoog.

GEPLANDE ACTIVITEITEN

Getuigenissen
 • “In het eerste deel richtten we de focus op zaken buiten ons, in het tweede deel van de cursus maakten we de beweging naar binnen en het heeft me toen veel moeite gekost om enerzijds de ch...

  Griet
 • Als vaste vrijwilliger van De Lichtbron volg ik al enkele jaren de cursus “ Mindfulness in de dialoog” waar ik mij nu bij de gevorderden mag rekenen.
  Wat heeft mij dat gebrach...

  Nini
 • Niet enkel binnen, maar ook buiten de cursus, geeft deze vorm van geweldloze communicatie ons een meerwaarde in het leven.
  Ook in het sociale leven, onze werkkring en onze partnerrelatie ...

  Anoniem