Over ons

equilibrio is een professioneel trainingscentrum en organiseert lezingen, cursussen en seminaries die erop gericht zijn het contact met anderen te optimaliseren.

Equilibrio is een trainingcentrum dat interactieve ontwikkelingsmogelijkheden biedt om de leiding te nemen over het eigen leven, “kapitein te worden van je schip op de oceaan van het leven”.

De Lichtbron vzw Huis voor dialoog en herbronning onderzocht 20 jaar in praktijk met vrijwilligers en cursisten, welke persoonlijke vaardigheden er nodig zijn om in synergie met anderen een doel na te streven terwijl elke deelnemer zich persoonlijk verder ontwikkelt. Besluit is dat het gaat om dagelijkse evenwichtsoefeningen waarbij we niet alleen intellectuele vaardigheden nodig hebben. Ook onze emotionele, sociale en spirituele vaardigheden zijn nodig.

We streven naar een gezonde samenleving waar we vanuit verschillen in harmonie met elkaar kunnen samenleven en evolueren. De praktijk heeft ons geleerd dat het samenspel van training en ontmoetingskansen met opgeleide vrijwilligers, relatief snel resultaten boekte in het dagelijkse leven.
Vele deelnemers getuigden van effectieve veranderingen in de ervaring van hun relaties in hun leef- en werkomgeving

De training werkt via ervaringsoefeningen waarbij inzichten spontaan plaats vinden. Je leert op een eenvoudige, authentieke en directe manier vaardigheden aan om gezonde relaties op te bouwen.
Het theoretische kader krijgt vorm na de ervaring.

Equilibrio is ontstaan vanuit deze lange ervaring.

Equilibrio is een trainingcentrum dat interactieve ontwikkelingsmogelijkheden biedt om de leiding te nemen over het eigen leven, “kapitein te worden van je schip op de oceaan van het leven”.

Ontdek onze visie.

GEPLANDE ACTIVITEITEN

Getuigenissen
 • “In het eerste deel richtten we de focus op zaken buiten ons, in het tweede deel van de cursus maakten we de beweging naar binnen en het heeft me toen veel moeite gekost om enerzijds de ch...

  Griet
 • Als vaste vrijwilliger van De Lichtbron volg ik al enkele jaren de cursus “ Mindfulness in de dialoog” waar ik mij nu bij de gevorderden mag rekenen.
  Wat heeft mij dat gebrach...

  Nini
 • Niet enkel binnen, maar ook buiten de cursus, geeft deze vorm van geweldloze communicatie ons een meerwaarde in het leven.
  Ook in het sociale leven, onze werkkring en onze partnerrelatie ...

  Anoniem