Over ons

equilibrio is een professioneel trainingscentrum en organiseert lezingen, cursussen en seminaries die erop gericht zijn het contact met anderen te optimaliseren.

We bouwen samen aan een omgeving van veiligheid vanuit openheid, liefde en vertrouwen.

Vanuit deze kracht worden er bergen verzet.
De nieuwsgierigheid naar achtergrondgeschiedenis van de ander helpt ons te begrijpen van waaruit anderen leven, denken, voelen en handelen. We leren te snelle waardeoordelen onderkennen en ze los te laten, om het contact mogelijk te maken.
We leren focussen en ... kiezen waar we willen op focussen.
We leren via waarneming onderscheiden wat onze eigen belevingswereld is en welke die van de ander is. We stellen onze besluiten uit tot we meer zicht hebben. We leren alle info in kaart te brengen alvorens te besluiten.
Om zinvolle besluiten te maken die ons tot handelen aanzetten, hebben we een ruimer zicht nodig.
Besluiten gebaseerd op juiste informatie zorgen voor een efficiënt en dynamisch sociaal leven.

Ben je bereid om jezelf en de anderen “echt” te leren kennen? Dan kunnen we je helpen.

GEPLANDE ACTIVITEITEN

Getuigenissen
 • “In het eerste deel richtten we de focus op zaken buiten ons, in het tweede deel van de cursus maakten we de beweging naar binnen en het heeft me toen veel moeite gekost om enerzijds de ch...

  Griet
 • Als vaste vrijwilliger van De Lichtbron volg ik al enkele jaren de cursus “ Mindfulness in de dialoog” waar ik mij nu bij de gevorderden mag rekenen.
  Wat heeft mij dat gebrach...

  Nini
 • Niet enkel binnen, maar ook buiten de cursus, geeft deze vorm van geweldloze communicatie ons een meerwaarde in het leven.
  Ook in het sociale leven, onze werkkring en onze partnerrelatie ...

  Anoniem