Over ons

equilibrio is een professioneel trainingscentrum en organiseert lezingen, cursussen en seminaries die erop gericht zijn het contact met anderen te optimaliseren.

Zoals de naam het zegt, vertrekt Equilibrio vanuit de visie dat het leven een dynamiek is waarin we voortdurend oefenen in het vinden van een evenwicht op alle vlakken.

Evenwicht in onze innerlijke wereld tussen ons voelen, denken en willen.
Evenwicht in onze relaties met anderen.
Evenwicht in de samenleving tussen de vele verschillende visies, levensbeschouwingen, belangen en behoeften.
Evenwicht ten opzichte van de natuur en het wonder van het leven.
Dankzij authentieke dialoog en zelfopvoeding kunnen we zowel individueel als samen evolueren.
Het ontwikkelen van emotionele en sociale intelligentie naast de intellectuele capaciteiten is van levensbelang om tot een samenleving te komen die respect heeft voor ieder individu.
Ieder van ons heeft een bijdrage te leveren in de samenleving. Een zinvol leven leiden betekent bewust zijn van je eigen unieke bijdrage en die ten volle leven.
De bijdrage van anderen ten volle zien en waarderen, zonder steeds in concurrentie te gaan, is nodig om tot een evenwichtige samenleving te komen.
Een lerende levensattitude ontwikkelen die emotionele, sociale en spirituele intelligentie stimuleert.

De ervaring heeft ons geleerd dat een open, ontvankelijke, nieuwsgierige benadering van ieder “ander”, onze innerlijke wereld verrijkt.
Dit betekent: elkaar ontmoeten vanuit vertrouwen ipv angst.
De grote verschillen tussen mensen blijken dan net een rijkdom te zijn. We kunnen elkaar veel bieden net vanuit onze verschillen: verschillen van levenservaringen, kunnen, kennen, voelen, willen,…

De samenwerkingsvorm die hier nodig is, is de synergie van alle talenten en de mindfulness in de dialoog.
Elkaar ont-moeten in een open contact om samen “rijker” te worden aan levenservaring. Deze rijkdom is onbetaalbaar en enkel te vinden door ervaring en herhaling.

Equilibrio heeft gedurende 20 jaar kennis verzameld om je dit op een eenvoudige en fijne manier aan te leren.

Hoe doen we dit? Ontdek onze manier van werken.

GEPLANDE ACTIVITEITEN

Getuigenissen
 • “In het eerste deel richtten we de focus op zaken buiten ons, in het tweede deel van de cursus maakten we de beweging naar binnen en het heeft me toen veel moeite gekost om enerzijds de ch...

  Griet
 • Als vaste vrijwilliger van De Lichtbron volg ik al enkele jaren de cursus “ Mindfulness in de dialoog” waar ik mij nu bij de gevorderden mag rekenen.
  Wat heeft mij dat gebrach...

  Nini
 • Niet enkel binnen, maar ook buiten de cursus, geeft deze vorm van geweldloze communicatie ons een meerwaarde in het leven.
  Ook in het sociale leven, onze werkkring en onze partnerrelatie ...

  Anoniem